Location: Home > A_D > Cycloop 1953 - 1963 > Een reisverhaal van Beus

Een reisverhaal van Beus

Juni 1958 we gaan met de losse boot naar Gotenburg om aldaar een baggermolen op te halen met bestemming Rotjeknor.
 
Varende daar naar toe had de marconist J. v.d. Berg contact met de agent
en of wij nog interesse hadden om een voetbal wedstrijd te bekijken. 
Nou dat was niet voor dovemansoren en al gauw waren de kaartjes gekocht, vooral stuurman Guus Perrisuti was de grote animator.
 
Bij aankomst moest er nog aardig aangepoot worden om de molen sleepklaar te maken wat gedeeltelijk lukte. En Appie Bol (Broek) had het zo geregeld dat het te slecht weer was om te vertrekken???
 
In verband met de wedstrijd, het was Frankrijk – Zweden, met o.a. de befaamde Kopa we hadden 2 vlaggen meegenomen en die op zijn Frans aan een bezem stok gehangen.

Die Fransen wonnen met 2-1 dus daar moest op gedronken worden en het werd een hele happening met onze zgn. landgenoten.

In de late  uurtjes gingen we naar boord en daar stond ons een verrassing te wachten, onze Kapitein had de bakken vershift, in zijn eentje, en was op de trein gezet en afgelost.
 
Door walkapitein De Koe, dus stonden wel even raar te kijken en was het wachten op de loods en varen met die hap.

Wat mij bijstaat kok Ge Zeegers, Aad Bouwmeester 1e wtk, Tom Okker  2e wtk, Lambert .v. Baarsel olieman, en koksmaat een zoon van Arthur maar de arme sodemieter moest van zijn vader met de trein naar huis omdat hij de hele reis zeeziek was.

En dus ook geen gage kreeg, een harde leerschool het was toch een aardig ventje, zijn naam is mij ontschoten ik kan er niet opkomen misschien later.

Beus.