Location: Home > O-S > Overijssel-Benghazi1981 - > Geschiedenis

Geschiedenis

De"Overijssel" werd gebouwd bij Tille Scheepsbouw B.V. te Kootstertille en werd na de oplevering ingebracht in Goedkoop Havensleepdiensten BV.

11 juni 1981 wordt door de "Overijssel", "Gelderland" en een Engelse sleepboot het booreiland "Transocean 6", die door de "Super Servant 1" was afgeleverd in IJmuiden, versleept naar haar boorlocatie z'n 60 mijl uit de kust van IJmuiden.

In de eerste helft van 1982 werd de "Overijssel" aangepast om dienst te gaan doen in Libië. De "Overijssel" werd toen voorzien van een brandblusinstallatie.

De "Overijssel" werd na de aanpassingen ondergebracht bij een werkmaatschappij van B.V. Bureau Wijsmuller; General Tugboat Company te Willemstad, Nederlandse Antillen.

De General Tugboat Company bracht de "Overijssel" in de vaart onder de vlag van de Nederlandse Antillen en de naam werd gewijzigd in "Benghazi".

Een jaar later, omstreeks juli 1983 werd de "Benghazi" ondergebracht bij Terminal & Offshore Maintenance Curacao, eveneens te Willemstad, Nederlandse Antillen. Haar roepletters werden veranderd in PJBJ.

De "Benghazi" werd midden 1986 door Wijsmuller overgedragen aan de Libische regering.

De "Benghazi" kwam in 1990 in eigendom van de Sirte Oil Co. te Libië. Naams verandering vond niet plaats.

In 1990 werden de uitlaten bovendeks gehaald.

Sirte Oil Company for Production, Manufacturing of Oil & Gas te Benghazi, Libië stond in 1993 als geregistreerd eigenaar.

Film op Youtube

http://www.youtube.com/watch?v=3U_rwCol4Nk&feature=youtube_gdata_player